24-04-2013 12:52

Ruim 10 miljoen voor maakindustrie Limburg

 

De hightech maakindustrie in Limburg krijgt een forse steun in de rug. De provincie Limburg, industriebank Liof en innovatiecentrum Syntens brengen samen ruim tien miljoen euro in om de sector te versterken. Een bedrag dat de bedrijven zelf naar verwachting verdubbelen.

Greenport Venlo Campus

Hightech maakindustrie omvat de bedrijven op het gebied van machinebouw, elektrische apparatuur, automotive, lucht- en ruimtevaart evenals materialen. Het is een topsector, die ook in Limburg sterk is, waar Nederland wereldwijd om bekend staat. Het gaat in onze provincie om ruim 1.500 bedrijven, veelal midden- en kleinbedrijven, met ruim 28.000 arbeidsplaaten. Om deze bedrijven qua kennis en innovatie nog beter te maken is een programma opgezet dat Liof en Syntens gaan uitvoeren. Dat programma bestaat uit diverse instrumenten zoals geld (kennisvouchers en subsidies tot € 70.000) assistentie en training, maar ook in het beschikbaar maken van de nieuwste kennis van universiteiten en hogescholen. De Chemelot Campus in Sittard-Geleen, de Maastricht Health Campus en Greenport Venlo Campus krijgen daarin een belangrijke rol.

Reikwijdte programma

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken: “Het belang van de hightech maakindustrie in de Limburgse economie is groot. Als je kijkt naar de werkgelegenheid dan overstijgt het zelfs de andere topsectoren als gezondheid, agro/voeding en chemie & materialen. Onze ambitie is om deze sector verder te versterken qua concurrentiekracht en werkgelegenheid.” Bert de Wit, hoofd Ontwikkeling & Innovatie van LIOF: “Met dit programma kunnen we de Limburgse maakindustrie aanzienlijk en blijvend versterken, en tegelijk een versnelling geven aan de ontwikkeling van de raakvlakken met de drie Limburgse campussen.”

 

Limburg telt ongeveer 60 bedrijven die qua innovatie koplopers zijn. Zij kunnen weliswaar ook aankloppen voor hulp maar het programma richt zich vooral een groep van circa 500 bedrijven daaronder. Dat zijn bedrijven die het al in zich hebben om hun concurrentiekracht te vergroten. Daarnaast is er nog een grote groep volgers, waarvan een klein deel zich mogelijk kan aansluiten op de middengroep en ook kan deelnemen aan de activiteiten in het programma. De totale doelgroep bevat al met al ongeveer 800 bedrijven waarvan naar verwachting 200 tot 300 concreet baat zullen hebben van het programma.

 

Bron: www.brainport2020.nl

 

 

 

—————

Terug


Contact

BRIDGE2MATCH

Pastoorsveld 44
5961DT Horst


Kamer van Koophandel:

58114718Tel.nr. 06-13175190